GRA-PLAST KFt.

Kérdése lenne?

Keressen minket az elérhetőségeinken! Kollégáink várják a hívását!

+36 30 601 2943

CO2 kibocsátás adatszolgáltatás

2023
2022
2021
2020

2006-ban alapítottuk meg egyéni vállalkozásként cégünket, majd műanyag újrahasznosításba kezdtünk, egyetlen műanyag darálóval.
2008-ban volt az első nagyobb fejlesztésünk, amikor megépítettük első telephelyünket a családi ház hátsó részében és 3 darab fóliagyártó extrúdert vásároltunk. Saját újrahasznosított alapanyagunkból elkezdtünk ezekkel dolgozni, erre az időre már hat főre nőtt a létszámunk.
>2012-ben megvásároltuk első konfekcionáló gépünk, a vevői igények kielégítése céljából. Ezzel a legyártott fóliát már tudtuk méretre szabni, zsák és zacskó formátumban egyaránt.
Az évek alatt folyamatosan fejlesztettük a gépparkot mind az extrúderek mind a konfekcionáló gépek terén. Ezáltal egyre több kollégát tudtunk foglalkoztatni.
2016-ra 9 darab extrúder volt a birtokunkban, amelyek képesek a 6 centimétertől a 4 méteres szélességig fóliát gyártani a gépek típustól függően. Konfekcionáló gépek terén is fejlesztettünk: itt már 4 gép állt rendelkezésre, amelyekkel 1800 milliméter szélességig tudunk szabni.

2018-ban nyert a cég egy Európai Uniós pályázatot, ami gépvásárlásra és telephelyfejlesztésre szólt. Ennek segítségével vásároltunk Soltvadkert iparterületén egy telket, ahol megkezdődhetett a teljesen új telephely kiépítése. Emellett további fejlesztéseket alkalmaztunk a gépparkban, egy újabb extrúder és konfekcionáló gép vásárlásával. Bevezettük az új telephelyen az MSZ EN ISO 9001;2015 minőségbiztosítási rendszert. Így már 10 darab extrúder és 5 darab konfekcionáló géppel tudjuk a vevőink igényeit kiszolgálni. Az új telephely építésénél előtérbe helyeztük a környezetvédelmet, és próbáltuk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat is.

2020 nyarára sikerült teljesen átköltözni a gépparkkal az új telephelyre. Számunkra kiemelten fontos a környezettudatosság, ezért a gyártócsarnok tetejére egy 50 kW teljesítményű napelem rendszert telepítettünk. Próbálunk különös hangsúlyt helyezni az újrahasznosított alapanyagokra, a gyártásközi hulladékunkat is teljes mértékben újrahasznosítjuk. A termékeink több mint fele újrahasznosított alapanyagokból készül, amire különösen büszkék vagyunk.

Szolgáltatásaink

PE fóliatekercs és síkfólia

Mezőgazdasági bakhát fólia, ládabélelő, zsugorfólia, sztreccsfólia, tasak, zsák gyártása, felmerülő megrendelői igények kielégítése

Fólia nyomdázása

6 színű nyomdával, víz és hígító bázisú festékkel egyaránt

Fólia konfekcionálása

Fóliatekercsek szabása méretre, szemeteszsák, sittes zsák, igény szerinti méretű zsák, tasak

Nyomda klisé, tervezésben való segítség

A vevő elképzelései alapján a nyomdázni kívánt mintát, szöveget megtervezni

Műanyaggyártás felelőségteljesen!